1. Download de iOS of Android app, of gebruik een webbrowser

2. Log in met je email en wachtwoord

De gebruikersnaam is altijd je email zoals die door de HR beheerder is ingevoerd. Als je nog geen wachtwoord hebt, kun je deze aanvragen door in het inlogscherm op Wachtwoord aanvragen klikken en volg de instructies.

3. Vraag je verlof aan en krijg bericht

Verlof aanvragen kan eenvoudig via de webbrowser of via de iOS / Android apps. Log in, ga naar de verlof kalender en klik op de dag waarvoor je verlof wil aanvragen. Vul de gegevens in in de popup, klik op opslaan en wacht op de notificatie die automatisch wordt gegeven nadat je leidinggevende je aanvraag heeft beoordeeld.

1. Download de iOS of Android app, of gebruik een webbrowser

2. Log in met je email en wachtwoord

De gebruikersnaam is altijd je email zoals die door de HR beheerrder is ingevoerd. Als je nog geen wachtwoord hebt, kun je deze aanvragen door in het inlogscherm op Wachtwoord aanvragen klikken en volg de instructies.

3. Bekijk de aanvragen van de medewerkers

4. Keur de aanvragen goed of af

Voordat de verlofapp door de medewerkers van de organisatie gebruikt kan worden, dienen eerst een aantal zaken geregeld te zijn. Hieronder staan de benodige stappen die doorlopen moeten worden:

1. Inloggen bij Step2HR

Klik op Inloggen en vul de gebruikersnaam en wachtwoord in van het beheerders account.

2. Medewerkers invoeren

Alleen de HR beheerder kan medewerkers toevoegen en verwijderen. Medewerkers kunnen op drie manieren worden toegevoegd. Met een excel spreadsheet, via een koppeling met bijvoorbeeld Exact Online Salaris, of handmatig. De instructievideo Medewerkers toevoegen in Step2HR toont de laatste methode.

3. Kies de gewenste instellingen

Geef het aantal vakantie-uren aan dat hoort bij een voltijdse werkweek, geef aan of ATV-dagen van toepassing zijn en maak eventueel verlofsoorten op maat aan. Ook kun je weekroosters aanmaken en verplichte vakantiedagen voor de hele organisatie invoeren.

4. Stel de uren en weekroosters in voor de medewerkers

Om de saldi van vakantie-uren en ATV-uren te kunnen berekenen, dient Step2HR te weten op welke dagen de medewerkers werken en hoe lang. Daarom dient voor iedere medewerker het aantal contracturen ingevuld te worden en zijn of haar weekrooster.

5. Nodig de medewerkers uit om de verlofregistratie te gebruiken

Gebruikers kunnen nu hun verlof aanvragen en bijhouden via een web browser of met de handige iPhone en Android apps.